Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /customers/6/a/e/vluchtinfo-schiphol.nl/httpd.www/vendor/typo3/phar-stream-wrapper/src/PharStreamWrapper.php on line 479 Bagage meenemen in het vliegtuig - Vluchtinfo-Schiphol.nl

Actuele Vluchtinformatie Amsterdam Airport Schiphol

Bagage

Handbagage

Op Schiphol wordt gecontroleerd op het meenemen van gevaarlijke stoffen en voorwerpen die een gevaar kunnen vormen voor de passagiers, bemanning of de veiligheid van het vliegtuig. Sommige artikelen zijn verboden om als handbagage in het vliegtuig mee te nemen. Deze kunt u vinden op de website van de ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport). Hier kunt u geen rechten aan ontlenen. De beveiligingsmedewerker behoudt altijd het recht om alsnog vanwege veiligheidsredenen een artikel te weigeren.

Bij twijfel of u iets mag meenemen in het vliegtuig adviseren wij u om contact op te nemen met uw luchtvaartmaatschappij of met luchthaven Schiphol. Vloeistoffen en gels kunt u onder bepaalde voorwaarden meenemen in uw handbagage. Zo moeten vloeistoffen, gels, crèmes en pasta’s worden verpakt in een hersluitbaar, transparant 1 liter zakje. De verpakkingen mogen maximaal een inhoud bevatten van 100 ml. Tevens mag je per persoon maar één zakje mee het vliegtuig innemen. Wij adviseren u echter om vloeistoffen en gels altijd mee te nemen in uw ruimbagage op het moment dat u deze niet nodig heeft aan boord. Alle artikelen die u na de paspoortcontrole op Schiphol heeft gekocht mag u meenemen als handbagage. Wel gelden speciale regels voor vloeibare stoffen.

Elke luchtvaartmaatschappij hanteert een eigen maximum gewicht voor de bagage. Dit gewicht staat vermeld aan de binnenzijde van uw ticket. Gemiddeld geldt voor handbagage een maximaal gewicht tussen de 5 en 10 kilo per persoon. Op het moment dat u meer bagage in het vliegtuig wilt meenemen moet u bijbetalen. Elke luchtvaartmaatschappij hanteert haar eigen tarieven.
Naast de regels die betrekking hebben op het gewicht van uw handbagage zijn er ook regels betreffende de afmetingen van uw handbagage. De maximale afmeting van uw handbagage is gemiddeld 115 cm (L + B + H).


Ruimbagage

Op Schiphol wordt gecontroleerd op het meenemen van gevaarlijke stoffen en voorwerpen die een gevaar kunnen vormen voor de passagiers, bemanning of de veiligheid van het vliegtuig. Deze controles vinden plaats via handmatige controle en/of detectieapparatuur bij zowel u als uw bagage. Sommige artikelen zijn verboden om als ruimbagage in het vliegtuig mee te nemen. Deze kunt u vinden op de website van de ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport). Hier kunt u geen rechten aan ontlenen. De beveiligingsmedewerker behoudt altijd het recht om alsnog vanwege veiligheidsredenen een artikel te weigeren.

Bij twijfel of u iets mag meenemen in het vliegtuig adviseren wij u om contact op te nemen met uw luchtvaartmaatschappij of met luchthaven Schiphol.
Voor uw vertrek moet u aan uw luchtvaartmaatschappij aangeven dat u gevaarlijke stoffen in uw koffers heeft. De maatschappij kan dan de stoffen als gevaarlijke lading vervoeren, speciaal verpakt, geëtiketteerd en met speciale vervoersdocumenten. Ze worden als ruimbagage meegenomen.

Het meenemen van bagage dat groter of zwaarder is dan normaal dient u als afwijkende bagage in te checken op Schiphol. Denk hierbij aan bijvoorbeeld ski’s, fietsen of grote muziekinstrumenten. Ook op het moment dat u bagage met een vreemde vorm of bagage dat breekbaar is meeneemt, dient u dit als afwijkende bagage in te checken. Al deze bagage moet bij de ‘’odd size’’ balie worden afgegeven. Dit geldt overigens niet voor rolstoelen en inklapbare kinderwagens. Deze mogen gewoon mee naar de gate.

Elke luchtvaartmaatschappij hanteert een eigen maximum gewicht voor de bagage. Dit gewicht staat vermeld aan de binnenzijde van uw ticket. Gemiddeld geldt voor ruimbagage een maximaal gewicht tussen de 15 en 20 kilo per persoon. Op het moment dat u meer bagage in het vliegtuig wilt meenemen moet u bijbetalen. Elke luchtvaartmaatschappij hanteert haar eigen tarieven.
Naast de regels die betrekking hebben op het gewicht van uw ruimbagage zijn er ook regels betreffende de afmetingen van uw ruimbagage. De maximale afmeting van uw ruimbagage is gemiddeld 158 cm (L + B + H).