Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /customers/6/a/e/vluchtinfo-schiphol.nl/httpd.www/vendor/typo3/phar-stream-wrapper/src/PharStreamWrapper.php on line 479 Reizen met het openbaar vervoer naar Schiphol - Vluchtinfo-Schiphol.nl

Actuele Vluchtinformatie Amsterdam Airport Schiphol

Openbaar Vervoer

U kunt verschillende vervoersmiddelen gebruiken om naar Schiphol te komen. U kunt ervoor kiezen zelf met de auto te gaan. Nederland heeft echter regelmatig te maken met het probleem van vele files. Misschien is het daarom voor u slimmer om gebruik te maken van het openbaar vervoer.


Busdiensten

Schiphol heeft een groot aantal rechtstreekse busverbindingen met de omliggende woonplaatsen. De diensten worden verzorgd door Schiphol Sternet, Zuidtangent en R-net. De meeste lijnen rijden van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Op sommige verbindingen is ook nachtvervoer aanwezig. Voor alle lijnen geldt dat u bij Schiphol Plaza (recht voor de aankomst- en vertrekhal) in- of uitstapt. Er bevinden zich diverse hotels op en rondom Schiphol. Ook hiervoor kunt u gebruik maken van de busdiensten en wel de pendelbussen. Er rijden verschillende pendelbussen van Schiphol naar hotels op Schiphol en naar hotels in Amsterdam.


Trein

Onder de luchthaven ligt het treinstation Schiphol. Gratis bagagewagens kunt u vinden op het perron. Een verdieping boven het perron vindt u Schiphol Plaza. Schiphol Plaza is te bereiken met de roltrap of de lift. Via Schiphol Plaza loopt u direct naar de vertrek- en aankomsthallen. Treinkaartjes voor binnenlandse reizen kunt u kopen bij de gele kaartjesautomaten bij de perrons op Schiphol Plaza. U kunt tevens terecht bij de loketten van de Nederlandse Spoorwegen. Deze loketten bevinden zich in de buurt van het Meeting Point op Schiphol Plaza. Met de onderstaande reisplanner kunt u snel en eenvoudig reisadvies opvragen. Deze geeft de snelste en kortste verbinding van en naar Schiphol. Ook vindt u hier actuele reisinformatie en de laatste informatie over tijdelijke aanpassingen van de dienstregeling. Op het moment dat u ’s nachts of vroeg in de ochtend vertrekt of arriveert kunt u gebruik maken van het NS-nachtnet. De nachttreinen rijden 1 keer per uur tussen Utrecht CS - Amsterdam CS - Schiphol - Leiden CS - Den Haag CS - Delft en Rotterdam CS en omgekeerd.